Pripravte svojej láske RAŇAJKY, na ktoré nezabudne!


Lievance sú sladkou tradíciou raňajok mnohých z nás. Nadýchané obláčiky cesta doplnené džemom, škoricou, javorovým sirupom, čokoládou alebo šľahačkou, kto by tomu vedel odolať?

Čo budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 2 vajíčka
  • ½ kocky droždia
  • štipka soli

Ako postupujeme:

V miske zmiešame múku s cukrom, pridáme mlieko a všetko spolu poriadne premiešame. Ďalej zapracujeme obidve vajíčka a štipku soli. Do takto pripraveného cesta pridáme nakoniec rozdrobené droždie. Cesto odložíme na teplé miesto na dobu 15 minút. Po nakysnutí môžeme lievance z oboch strán smažiť do zlatohneda.

Dobrú chuť!