Vyskúšajte sladké hokaido palacinky


Jeseň je vonku v plnom prúde a je to vidno aj v oddeleniach ovocia a zeleniny v každom supermarkete. Namiesto melónov, paradajok a cukety prišli do regálov kaki a samozrejme dyne. Dostali ste chuť na hokaido alebo ste nejakú peknú dyňu dopestovali? Prinášame vám recept na fantastické hokaido palacinky.

Čo potrebujeme: 

140 g hladkej múky  

200 ml mlieka 

2 vajcia 

1 vanilkový cukor 

100 g nastrúhanej dyne 

Štipka soli 

Olej na vysmážanie 

Ako postupovať: 

Mlieko, vajcia, cukor, soľ, dyňu a hladkú múku spolu dobre rozmiešame a v prípade potreby pridáme trochu múky. Cesto by malo byť hladké a nie príliš riedke. Na panvicu nalejeme trochu oleja a počkáme, kým je rozpálený. Potom vylejeme na panvicu jednu naberačku cesta a nahneme panvicu tak, aby mala palacinka pekný okrúhly tvar. Palacinku smažíme z oboch strán dozlatistaHotové palacinky môžeme naplniť marhuľovým alebo akýmkoľvek iným džemom. Nakoniec palacinky ozdobíme šľahačkou, čokoládou, jahodami, jednoducho tým, čo máte doma radi vy.  

Dobrú chuť!