Nemôžete sa zbaviť zápalu v tele? Možno za to môže vaša strava
Keď raz človek dostane do tela zápal, len veľmi ťažko sa ho zbavuje. Za tento problém často môžu nielen vonkajšie vplyvy, ale aj strava.
Zdroj: shutterstock.com
Rafinovaný cukor a lepok
Lepok nie je nebezpečný, nie je však vhodný v príliš vysokých dávkach. Niektorým, viac citlivým ľuďom, dokáže vyvolať zápal. Rovnako to je aj s rafinovaným cukrom. Ten má aj iné nevýhody, ako napríklad priberanie a následná obezita.
Tučné jedlá a rafinované sacharidy
Tučných jedál by sme sa mali vzdať nielen preto, aby sme si udržali štíhlu líniu, ale aby sme bojovali aj proti zápalu. Nadmerná konzumácia jedál s vysokým obsahom sacharidov a tukov je najčastejší spúšťač zápalu.
Potraviny proti zápalu
Ak už zápal máte a chcete proti nemu bojovať, stavte na prírodných pomocníkov. Medzi nich patrí zázvor, kurkuma, cesnak či vitamín C.
TOP Články
-
Tieto mená pre bábätká milujú rodičia na Slovensku najviac! :)
-
Galéria: Pozrite si, ako oslávila svoje narodeniny bývala popová diva
-
Sima Martausová prekvapila: V novinke s českou kapelou Kryštof si strihla mini hereckú úlohu!
-
Tri veci, ktoré chcem stihnúť, kým sa začnú Vianoce! :)
-
Orgánové hodiny – kedy Vám pracujú orgány?
-
Máte už vianočnú výzdobu hotovú? Potom ste šťastný človek
-
Už aj v kostole môžete prispieť bezhotovostne
-
Galéria: Na tento trest tínedžerka tak skoro nezabudne. Rodičia, inšpirujte sa