Nemôžete sa zbaviť zápalu v tele? Možno za to môže vaša strava


Keď raz človek dostane do tela zápal, len veľmi ťažko sa ho zbavuje. Za tento problém často môžu nielen vonkajšie vplyvy, ale aj strava.

Zdroj: shutterstock.com

Rafinovaný cukor a lepok

Lepok nie je nebezpečný, nie je však vhodný v príliš vysokých dávkach. Niektorým, viac citlivým ľuďom, dokáže vyvolať zápal. Rovnako to je aj s rafinovaným cukrom. Ten má aj iné nevýhody, ako napríklad priberanie a následná obezita. 

Tučné jedlá a rafinované sacharidy 

Tučných jedál by sme sa mali vzdať nielen preto, aby sme si udržali štíhlu líniu, ale aby sme bojovali aj proti zápalu. Nadmerná konzumácia jedál s vysokým obsahom sacharidov a tukov je najčastejší spúšťač zápalu. 

Potraviny proti zápalu

Ak už zápal máte a chcete proti nemu bojovať, stavte na prírodných pomocníkov. Medzi nich patrí zázvor, kurkuma, cesnak či vitamín C.