LiveRefresh s Barborou, Lukášom, Martinou alebo Tomášom
Beverley Craven - Promise Me
Playlist hraných skladieb

Zvyšuje častá konzumácia červeného mäsa šancu na rakovinu prsníka?


Medzi červené mäso sa radí hovädzie,bravčové, baranie, jahňacie, teľacie, kozie a konské.

Zdroj: pixabay.com

Ženy, ktoré konzumujú červené mäso, majú až o 23% vyššiu šancu dostať rakovinu prsníka.

Naopak pri konzumácii hydinového mäsa majú ženy nižšie riziko ochorenia. Hydina dokonca pôsobí pozitívne.

Autor výskumu Dale P. Sandler označil červené mäso za pravdepodobný karcinogén.

Ohrozenie je pre všetky ženy rovnaké bez ohľadu na faktory ako obezita, spotreba alkoholu, rasa či fyzická aktivita.

Zdroj: eurekalert.org



Cookies

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb a zobrazovať relevantnú reklamu. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.