Chcete zdravú pečeň? Určite zaraďte do jedálnička túto potravinu


Americká asociácia pre výskum rakoviny (AACR) potvrdzuje, že konzumácia celozrnných výrobkov znižuje riziko rakoviny pečene.

Zdroj: pixabay.com

Vedci sa zaoberajú touto tematikou od roku 1976. Do výskumu sa zapojilo už viac ako 125 000 ľudí. Zatiaľ ešte nie je úplne ukončený. Informácie vedci považujú skôr za indície.

Každý deň máte na výber. Keď v obchode kupujete pečivo, rozhodujete sa. Biele alebo celozrnné? Odteraz už nebudete vyberať iba podľa chuti.

Celozrnné pečivo má pozitívne účinky na pečeň. 

Dokonca až v dvoch úrovniach:

  • Je plné vitamínov, minerálov a zdravých tukov. Podporujú správnu činnosť pečene.
  • Pôsobí ako prevencia pred rakovinou pečene.