Upečte si fantastický pudingový koláč!


Maškrtný jazýček je niekedy veľmi ťažké zahnať. Prinášame vám však recept na jednoduchý a veľmi chutný pudingový koláč, ktorý zaženie maškrtné jazýčky nielen vás ale aj celej rodiny.

Čo potrebujete: 

Cesto 

500g hladkej múky 

250ml mlieka 

80g tuku 

60g cukru 

½ kocky droždia 

Štipka soli 

Krém 

2 vrecká vanilkového pudingu 

1l mlieka 

7 polievkových lyžíc cukru 

Čokoláda na varenie na poliatie 

Ako na to: 

V 100ml vlažného mlieka vymiešame lyžicu cukru, lyžicu múky a droždie. Kvások necháme narásť na teplom mieste. Medzitým si do veľkej misy nasypeme ostatnú múku, cukor, špinku soli a vymiešame. Keď kvások dostatočne narastie, nalejeme ho k sypkej zmesi. Pridáme ostatné mlieko a na malé kúsky nakrájaný tuk. Vymiesime hladké kysnuté cesto. Ak by bolo cesto príliš riedke, prisypeme trochu múky. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme ho nakysnúť na teplom mieste. Medzitým uvaríme vanilkový puding podľa bežného návoduDo pudingu môžeme pridať aj trochu rumovej arómy pre lepšiu chuť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a jednu z nich hneď rozvaľkáme na rozmer plechu. Cesto vložíme do vymasteného a pomúčeného plechu alebo na papier na pečenie. Z cesta spravíme akúsi vaničku, do ktorej vlejeme puding. Druhú časť vyvaľkáme tiež na rozmer plechu a prikryjeme ňou rozliaty puding. Koláč pečieme na 180°C pri ohreve zhora aj zdola alebo na 160°C v teplovzdušnej rúre, v oboch prípadoch po dobu 25 až 30 minút. Vychladnutý koláč polejeme roztopenou čokoládou, ktorú rovnomerne rozotrieme po celej ploche koláča. Dobrú chuť!