Pripravte si cesnakovo-bylinkovú marinádu na grilovanie!


Čaká nás babie leto, takže grilovacia sezóna sa ešte zďaleka nekončí.

Prinášame vám recept na fantastickú marinádu na grilované mäso, ktorému na stole nikto neodolá.

Čo budeme potrebovať?

  • ½ šálky Worcestrovej omáčky (125 ml)
  • ¼ šálky olivového oleja (62 ml)
  • ¼ šálky jablčného octu (62 ml)
  • 2 polievkové lyžice rozdrveného cesnaku
  • 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 polievkové lyžice čerstvého oregana
  • ¼ polievkovej lyžice soli

Ako postupovať?

V miske rozmiešame Worcesterskú omáčku, olej, ocot, cesnak, petržlenovú vňať, oregano a soľ. 1/4 šálky marinády si odložte na neskôr do chladničky. Mäso vložte do zvyšnej marinády a nechajte v chladničke aspoň 4 hodiny, najlepšie však na celých 24 hodín. Mäso poukladajte na gril a počas grilovania ho potierajte odloženou marinádou, aby ste dosiahli tú najlepšiu chuť.

Máte všetky ingrediencie? Tak neváhajte a dajte mäso do „pácu“ ešte dnes večer!