Jedlo, ktoré poteší oko a chuťové poháriky: Krémové rizoto s medvedím cesnakom


Presvedčíme vás, že zdravé jedlo nemusí byť vôbec fádne a zlé.

Zdroj: shutterstock.com

Na rizoto budeme potrebovať:

  • 325 g ryže Arborio
  • 50 g šalotky
  • 50 g medvedí cesnak
  • 150 g syr pecorino
  • biele suché víno
  • olivový olej
  • petržlenová vňať
  • soľ, čierne korenie
  • maslo
  • cesnak

Postup:

Na šalotke a cesnaku si orestujeme ryžu. Po chvíli ryžu zalejeme vínom a vodou. Varíme približne 3 minúty. Ryžu odstavíme a necháme ju pod prikrývkou ešte chvíľu dôjsť.

Šalotku si opäť orestujeme s cesnakom a pridáme pripravenú ryžu, podlejeme vodou a necháme pomaly vrieť. Pred koncom pridáme do rizota maslo, rozmixovaný medvedí cesnak a syr. Rizoto na záver osolíme a okoreníme podľa chuti.

Rizoto už ďalej nevaríme, snažíme sa pomocou syra dosiahnuť krémovú konzistenciu.

Prajeme dobrú chuť.