LiveRefresh s Barborou, Lukášom, Martinou alebo Tomášom
Bruno Mars - Marry You
Playlist hraných skladieb

Urobte si domáci rajčinový pretlak


Už máte dosť tých kupovaných? Urobte si doma lahodnú rajčinovú polievku či vlastnú bolonskú zmes na špagety.

Zdroj: pixabay.com

Napísala nám Evka z Bytče. Podelila sa s nami o recept, s ktorým získava komplimenty od celej rodiny. Bodaj by nie, keď ho varila ako vo veľkovýrobe. Tento rok, podľa jej slov, použila až 36 kg rajčín. „Rajskú” u nich všetci milujú a chce to poriadne prípravy.

Takto ho vyrába:

  • dá variť 5 - 6 kg rajčín (kečupoviek)
  • počas varenie odčerpá všetku priesvitnú vodu
  • postupne pridá:
    • 1 kg kápie
    • 0,5 kg cibule
    • 2 veľké kyslé jablká
    • 6 strúčikov cesnaku, feferónky
    • 3 lyžičky mletej červenej papriky
    • zväzok petržlenovej a zelerovej vňate

Všetko rozvarí, rozmixuje a prelisuje. Pridá vo vrecúšku nové korenie, škoricu, klinčeky a bobkový list. Podľa chuti soľ, cukor a ocot. Ešte 20 minút varí, rozdelí do fliaš a sterilizuje.

Vyskúšajte.





Cookies

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb a zobrazovať relevantnú reklamu. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.