Štvrtok, 25. apríl 2019 - Meniny má Marek
LiveHudobné menu s Viktóriou
Mika - Happy Ending
Playlist hraných skladieb
{}$leaderboardSmall}

Máte doma lososa? Ak nie, utekajte si ho kúpiť!


... vaše zdravie sa vám poďakuje!

Zdroj: www.unsplash.com

Znížiť zlý cholesterol je možné vďaka tukom rastlinného pôvodu. Najviac pomôže tuk z morských rýb. Napriek tomu, že ich konzumácia v posledných rokoch na Slovensku stúpla, na pokrytie dennej dávky omega-3 mastných kyselín to nestačí.

Preto je podľa odborníkov vhodné siahnuť aj po kvalitných výživových doplnkoch.

Tuky prítomné v živočíšnych produktoch obsahujú prevažne nasýtené mastné kyseliny a cholesterol. Zvyšujú hladinu rizikového LDL cholesterolu v krvi, preto stúpa riziko ukladania sklerotických plátov na stenu ciev. Tým sa zníži ich pružnosť a priechodnosť. To urýchľuje vznik a vývoj obezity, aterosklerózy, hypertenzie, cukrovky či onko chorôb.

Tuky rastlinného pôvodu, hlavne tuk z morských rýb, obsahujú esenciálne nenasýtené mastné kyseliny, ktoré spomínané procesy brzdia. 

Z morských rýb sa odporúča najmä losos, makrela alebo sardinky. Sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú pre dobré zdravie nevyhnutné.

Zdroj: TASR



Cookies

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb a zobrazovať relevantnú reklamu. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.